Materialine – uudentyyppinen tilaus-toimituspalvelu materiaalihankinnan yrityksille

0
527

Mikä palvelu?

Materialine Oy (2019) digitalisoi materiaalien tilaukset ja toimitukset koko toimitusketjussa. Pilvipalvelussa tilaaja lähettää älypuhelimella valmiiksi strukturoidun materiaalitilauksen tuottajalle. Tuottaja jakaa tilauksen toimitusketjulle, sen alihankkijoille ja kuljetusyrityksille. Vastaanottaja kuittaa, allekirjoittaa saapuneen toimituksen digitaalisesti. Työntekijät voivat käyttää palvelua yrityksen sisällä ja niiden välillä. Palvelu toimii myös kansainvälisissä raaka-ainetoimituksissa.

Millä keinoin?

Moderni applikaatio on rooliperusteinen. Rooleina ovat tilaaja, tuottaja, ajojärjestelijä, kuljettaja ja vastaanottaja. Käyttöliittymää voivat käyttää samanaikaisesti useat yritykset eri hankinnoissa. Sovellus on täynnä älyä. Kaikesta toimitusketjun datasta ja paikkatiedosta syntyy reaaliaikaiset lähetys- ja kuormakirjat, joista järjestelmä luo automaattisesti tositteita ja raportteja. Yritysten tiedot on suojattu. Jokainen yritys, sen valtuuttamat roolihenkilöt näkevät vain sovitut tiedot. Sovelluksella voidaan seurata materiaalien siirtoa myös paikkatietona. Palveluun luodaan lisäominaisuuksia yritysten tarpeiden mukaan.

Mitä etua?

Ei enää turhia puheluja, hitaita sähköposteja ja skannattuja papereita eikä myöhästyneitä allekirjoituksia. Tilaukset ovat aina perillä, missä sitten kuljetkin. Voit seurata materiaalien kulkua noudosta purkupaikoille ja hallita materiaalivarastoja. Lähdemme siitä, että tilaukset ja toimitukset helpottuvat, laatu- ja toimitusvarmuus paranevat sekä dokumentointi ja raportointi jalostavat tarvittavan tiedon. Palvelussa yritykset muodostavat keskenään tuotantoverkostoja.

 

Mikä yritys?

Perustimme Materialine Oy:n marraskuussa 2019, ja käynnistämme asiakasliiketoiminnan vuoden 2020 lopussa. Materiaalitilausten pilvipalvelu on kehitetty Aalto-yliopiston ja Lamkin tutkimus- ja kehitysprojekteissa 2017-19. Teimme pilvipalvelusta demon, ja sen ensimmäinen tuotantoversio valmistuu syksyllä 2020. Tiimimme koostuu palvelun kehittäjistä ja ohjelmoijista (viisikko).

 

Mitä yritys tarvitsee?

Tarvitsemme käynnistämisvaiheen business-enkeliä, joka puntaroi Materialine Oy:n mahdollisuuksia sekä tuo business-osaamista ja verkostoja. Toivomme kommentteja liiketoimintasuunnitelmaan. Seuraavassa vaiheessa, kun sovellus on asiakaskäytössä, harkitset siemenrahaa muiden sijoittajien kanssa.

 

Mitä sijoittaja saa?

Sijoittaja näkee, miten moderni tilaus-toimitussovellus toimii. Saat kuvauksen liiketoimintasuunnitelmasta ja sen asiakkaista. Jos ja kun saamme siemenrahoitusta, viimeistelemme palvelun, ja viemme palvelua myös kansainvälisille markkinoille. Olet osallisena sopimuksessa.

 

Esittelemme mielihyvin Materialine-demoa, ja kerromme liiketoimintasuunnitelmasta. Hyvät neuvot ovat tervetulleita.