Spawnpoint OSK gamedevelopement coop

0
701
Spawnpoint rahoitusta yhteistyö

Army of Squirrels on vuoropohjainen kevytstrategiapeli pc:lle jossa pelaaja  valtaa metsän takaisin ihmisten tappavilta roboteilta oravien armeijan avulla. Pelaajan on tarkoitus selvitä rajoitetuin resurssein muuttuvissa ja yllättävissä tilanteissa samalla kun taistelee loputtomia vihollis aaltoja vastaan. Monipuolinen tarina kerrotaan tapahtumakorttien kautta ja on kiinteä osa pelimekaniikkaa vaikuttaen pelin kulkuun.

Kuvakaappaukset: https://imgur.com/a/NAdjv

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=Q0NH_rzCYNA&t=15s

Pelattava demo: https://caveflying.itch.io/army-of-squirrels

Olemme kolmen hengen pelinkehitystiimi ja toimimme Spawnpoint OSK Oululaisessa peliosuuskunnassa. Tiimillä on yhteensä yli 30 vuotta kokemusta ohjelmoinnista, grafiikasta ja erilaisten pelien kehittämisessä. Olemme kaikki käyneet Oulu game lab ohjelman ja olemme innokkaina jatkaneet pelikehitystä tavoitellen seuraavaa menestyspeliä. Haemme rahoitusta Army of Squirrels pelin kehittämiseen joka julkaistaan steamissa puoli vuotta täysipäiväisen pelinkehityksen alettua.

Peli kertoo metsän eläinten ja ihmisten välisestä taistelusta. Pelissä ohjataan ihmismäisiä oravia, joiden tarkoitus on vallata takaisin ihmisten tuhoamat metsäalueet. Pelaaja pääsee strategisen ajattelun ytimeen pyrkiessään valloittamaan pelialueen samalla, kun taistelee loputtomia vihollis aaltoja vastaan. Army of Squirrels yhdistää lautapeleistä tuttua korttimekaniikkaa, josta esiin nostettavat kortit muuttaa pelin kulkua ja kertoo pelin tarinaa esitellen oravien sankarihahmoja.

Army of Squirrels tarjoaa monipuolista strategista pelaamista käyttämällä muutamia tarkoin hiottuja mekaniikkoja. Sen ansiosta se on helposti lähestyttävä ja kevyt pelikokemuksena.

Army of Squirrels on erittäin tunnistettava niin teemaltaan kuin graafiselta tyyliltään. Peli hyödyntää luonteikkaita sankarihahmoja ja vahvaa luonto vastaan teknologia asetelmaa erottuakseen muista saman genren peleistä. Hahmojen esittelyssä käytetään hauskalla otteella maailmansotien tuttua propagandakuvastoa herättämään dystopiasta, eläinhahmoista ja luonnosta kiinnostuneiden pelaajien huomion.

Army of Squirrels seuraa sellaisia menestyneitä vuoropohjaisia pelejä kuin Shadowrun (Steamissa myyty n.1 milj. kpl.) ja X-com (Steamissa myyty n. 3 milj. kpl.). Edellisten menestyksen johdosta on samankaltaisia pelejä ilmaantunut lukuisia mikä on kasvattanut pelaajien huomiota kyseiseen genreen. Strategiapelejä on Steamissa myyty yli 550 milj. kpl.

Army of Squirrels ottaa selvän askeleen sivuun luomalla vuoropohjaisten pelien genreen täysin uudenlaisen yhdistelmän alueen valtausta ja sen puolustamista. Se erottuu X-com klooneista samalla tavalla kuin Plants vs Zombies (Steamissa myyty n. 1,3 milj. kpl.) erottui aikanaan muista tornipuolustuspeleistä viemällä ydinmekaniikkaa täysin uusille teille.