Euroopan yksi suurimmista viljanjalostajajista, Tanskalainen Sejet/DLG Group sekä Golden Malt ltd ovat tehneet raamisopimuksen (framework agreement) uuden luontaisesti gluteenittoman ohran (ns. triple-o hordeiini) jalostamisesta Euroopan ja Suomen olosuhteisiin. Sejetin tehtävänä on jalostuksen alkupään toimet, pitäen sisällään risteytykset ja valmiiden jalostuslijojen tuotannon. Tämän jälkeen aineisto siirtyy Golden malt ltd:n omistukseen. Golden Malt ltd:n tehtäväksi jää siementuotanto sekä peltokenttäkokeet eri viljelyolosuhteissa. Samalla testataan myös lajikkeen mallastusominaisuudet sekä oluentuotantoon tarvittavat jauhatus ja keittokokeet. Jalostustyö tähtää lähes täydelliseen luontaiseen gluteenittomuuteen. Jalostusaineistoon ja teknologiaan tarvittavat geenimerkit tulevat Australiasta CSRO:lta, jotka ovat kehittäneet paikallista kebari(c) tuotemerkkiään. Kellään muulla mallasvalmistajalla Euroopassa  ei ole oikeutta tähän jalsotettavaan tuotteeseen. 

Facebook Comments