Covid-19 rahoitus – tosi tarinoita ilman kaunistelua.

0
572
Sijoituskohteita

Covid-19 rahoitus – tosi tarinoita ilman kaunistelua.

Hallitus lupasi tukea yrityksille. Ensimmäisessä aallossa muutamia iloisia yrittäjiä järjestelmää kehuikin sosiaalisen median kanavissa. Pyysimme edellisessä artikkelissamme kokemuksia ja kommentteja yrittäjiltä, kun meille tuli hyvin ristiriitaisia viestejä tilanteesta kentällä.

Tätä kirjoittaessa (9.4.2020) ELY-viestii seuraavaa rahoitushakemusten käsittelystä.

HAKEMUKSIA: 10157 KPL

PÄÄTÖKSIÄ: 272 KPL

ELY-keskusten rahoitusta hakevat siis pienemmät yritykset. Nopealla matematiikalla vain murto-osa Suomen 265 894 (yrittajat.fi) pienyrityksestä on edes hakenut näitä tukia. Mitenköhän hallitus tässä uskoo tasapuolisuuden toteutuvan. Yritykset tarvitsevat sitä rahaa ihan yhtä paljon NYT. Joillain toimialoilla voi mennä vielä hyvin, mutta haluamme myös herätellä yrittäjiä Coronan jälkeiseen arkeen. Se voi olla, että hallituksen rahoittama yritys hoitaa sinun busineksen tulevaisuudessa.

Business Finland tämän hetken tietojen mukaan on pitänyt käsittelyn paremmin hanskassa. Mutta saamamme palautteen mukaan kriteereissä on korostunut konsultin kynän jälki. Kun puhutaan normi tilanteesta on ehkä ihan asiallista, että hyvä konsultti tekee myös oman palkkansa piirtämällä yrityksen tarinan selvemmin. Mutta onko tämä oikea hetki siihen? Pitäisikö kriteerien olla kaikille samat ja tasa-arvoiset kaikille yrityksille?

Ota yhteyttä jos haluat julkaista oman tarinasi tai apua rahoitushakemuksesi laadintaan. (asiakaspalvelu(a)businessangels.fi)

Yrittäjien kertomaa, olkaa hyvät:

Hola. On tää erikoista aikaa. Laitoin bus finlandiin esirahoitushakemuksen. Kerroin että nyt pohdin yritykselle joka on terve ja hyvin hoidettu, mahdollisuuksia laajentaa toimintoja ja laadin koulutussuunnitelmia miehistölle, jotta voin laajentaa toimintoja. Hylsy—> raha ei ole tarkoitettu koulutukseen.

Sit hain finnveran takaamaa lainaa—> hylsy. Hallituksen varajäsenenä toimivalla pojallani on viime vuodelta maksuhäiriö merkintä. Tää on ihan vitsiä koko hallituksen paskapuhe että yrittäjiä autetaan. Mun ainakin tekis mieli tyhjätä firman tilit ja vetää konkurssiin tai lopettaa koko juttu.

päivitämme lisää yrittäjien kertomaa viimeistään pääsiäisen jälkeen..